Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Grote waterhoeveelheden slim, betrouwbaar en efficiënt verpompt

Grote waterhoeveelheden slim, betrouwbaar en efficiënt verpompt

 

Betrouwbare levering speelt een centrale rol in de gebouwentechniek. Vooral in grote gebouwen, waar grote volumestromen soms met grote opvoerhoogtes moeten worden getransporteerd om de verwarmings- en koelcapaciteit te leveren. De Wilo-Stratos GIGA2.0, één van de eerste slimme glanded in-line pompen op de markt, bewijst dat efficiëntie en slimme technologie beide goed kunnen worden gebruikt.

 

“Onze slimme, in-line droogloperpompen bieden vele interfaces voor multipompbesturing, integratie in gebouwbeheersysteem, verwerving van productiegegevens, en ultramoderne opties voor mobiele toegang via Wilo-Smart Connect”, legt Jörg Keller uit, Product Manager bij Wilo. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de pompen via Bluetooth met een mobiel apparaat worden geconfigureerd en bediend. “Via het Wilo-Net-bussysteem bestaat ook de mogelijkheid voor toegang en multipompbesturing op afstand”, aldus Keller. De Wilo-Stratos GIGA2.0 biedt met de optionele Wilo-CIF-module nog een interface, die onder meer moderne en veilige ethernetcommunicatie met het gebouwautomatiseringssysteem mogelijk maakt. Dit wordt tot stand gebracht met de bewezen en marktbare protocollen BACnet IP en MODBUS TCP.

 

Intuïtieve en veilige inbedrijfstelling

De verdere ontwikkeling van de Wilo-Stratos GIGA, die keer op keer in het veld is beproefd en getest, omvatte nieuwe bevindingen van talrijke marktstudies. "Tijd is een enorme factor voor zowel operators als installateurs, dus installatiegemak en intuïtieve bediening spelen een grote rol. Hier hebben we met de Wilo-Stratos GIGA2.0 vooral rekening mee gehouden", meldt Jörg Keller.

 

“Naast deze eigenschappen heeft de Wilo-Stratos GIGA2.0 ook een toepassingsgerichte instelhulp voor optimale besturing van de pomp vanuit een toepassingsoogpunt. Het systeem wordt aangestuurd door middel van de bewezen Groene knoptechnologie, waarbij alle stappen duidelijk worden weergegeven op het grote scherm. Hierop zijn ook alle bedrijfsgegevens uit te lezen voor analyse en optimalisatie.”

 

Efficiëntie en betrouwbaarheid

De optimale energie-efficiëntie van het totale systeem is te danken aan de intelligente interactie van IE5 EC motortechnologie met bewezen pomphydrauliek (MEI ≥0,7), evenals innovatieve bedieningsfuncties en individuele optimalisatieopties. “De innovatieve aandrijftechnologie biedt in combinatie met de bewezen pomphydrauliek maximale betrouwbaarheid”, zegt Jörg Keller. Dat speelt vooral een grote rol bij de toepassingen waar de Wilo-Stratos GIGA2.0 wordt ingezet: “De levering van verwarmings- of koelcapaciteit in hotels of stadions moet betrouwbaar zijn”, aldus Keller. “In dit opzicht scoort de Stratos GIGA2.0 hoog, dankzij innovatieve aandrijftechnologie en bewezen pomphydrauliek”.



Nieuw maar vertrouwd

De nieuwe Stratos GIGA2.0 is meer dan een nieuwe droogloper in-line pomp. Belangrijke kenmerken van eerdere en andere pompen heeft Wilo gehouden. Naast de groene bedienknop, zijn er nog de vele instelmodi en natuurlijk de energie-efficiëntie. Een verbeterpunt was het display. Het nieuwe kleurendisplay zorgt dat de intuïtieve bediening nog beter is. Daarnaast is bediening met een mobiele telefoon of tablet nu ook mogelijk. En de nieuwe instelmodi op toepassing, zorgen voor een nog comfortabelere en efficiëntere werking van het systeem.